Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

The deer tracks


Η πρώτη μου επαφή με την μουσική του πολυτάλαντου David Lehnberg ήταν γύρω στο 2003 ενώ κυκλοφορούσε το In the pyramid με τους Ariel Kill Him και αυτές οι δύο μαγικές βραδιές που μας χάρισε στο Μικρό μουσικό θέατρο κάποιους μήνες μετά. Σήμερα παρέα με την όμορφη και ταλαντούχα Elin Lindfors αποτελούν τους Deer tracks ένα κρυμμένο αλλά πολύτιμο διαμάντι της σουηδικής σκηνής! Το άλμπουμ τους Aurora μόλις κυκλοφόρησε και πραγματικά είναι από τα καλύτερα του 2008!

Γεια σου David,γεια σου Elin, ο πρώτος σας δίσκος μόλις κυκλοφόρησε, πως νοιώθετε για αυτό?
Νοιώθουμε πολύ όμορφα, εισπράττουμε πολύ καλές κριτικές από τον κόσμο που μας λέει το πόσο καλό πιστεύει πως είναι και αυτό μας χαροποιεί. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα σε όλη την Ευρώπη και αυτό μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους. Το “Aurora” είναι ένας δίσκος στον οποίο έχουμε αφιερώσει πολύ ενέργεια και αγάπη,οπότε είναι σαν το μικρό μας νεογέννητο μωρό.Αν του δώσεις λίγο χρόνο θα εξελιχτεί σε κάτι όμορφο.


Εκτός από τους Deer tracks συμμετείχατε ή συμμετέχετε και σε κάποια άλλα γκρούπ όπως οι Ariel kill him, Twiggy Frostbite, Ikaros κ.α. Πως καταλήξατε στο να δημιουργήσετε αυτή την μπάντα?
Συναντιόμασταν πολύ συχνά σε διάφορες συναυλίες και Party. Συγκρίνουμε τις συλλογές μας από δίσκους και σε κάποια φάση αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε και κάτι μαζί. Αρχίσαμε να δοκιμάζουμε κάποιες ιδέες στο προσωπικό μου Studio “Jesus Lo tech” (David) χωρίς να έχουμε πραγματικά σκοπό να δημιουργήσουμε μία μπάντα. Απλά παίζαμε με κάποιους ήχους και ιδέες. Έπειτα απλά ανεβάσαμε ένα κομμάτι στο myspace και φτάσαμε σιγά σιγά στο σημείο που είμαστε σήμερα. Περνάμε τέλεια και το απολαμβάνουμε κάθε στιγμή και δευτερόλεπτο!


Πως είναι η ζωή στο Gävle? (Η πόλη που μένουν οι Deer tracks)
Το Gävle είναι μία πόλη της «εργατικής τάξης» με 90.000 κατοίκους στις κεντροανατολικές ακτές της Σουηδίας. Έχουμε μία πολύ καλή πολιτισμική ζωή ενώ κάποιες πολύ καλές μπάντες κατάγονται από εδώ και ο κόσμος «καίγεται» για την μουσική και για την σκηνή,οπότε είναι ένα πολύ ωραίο μέρος να μένεις αν ασχολείσαι με την μουσική.


Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ?...
David: Να κόψω το κάπνισμα και το έκανα, δεν έχω καπνίσει εδώ και δύο χρόνια.
Elin: Να γίνω φίλη με την σιωπή
…Και ο πρώτος δίσκος που αγοράσατε?
David: Europe - The Final Countdown
Elin: Ace of Base - Happy Nation

Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήσατε μία μικρή περιοδεία στην Ευρώπη, πως πήγε αυτό?
Περάσαμε πάρα πολύ καλά! και φάνηκε να αρέσει το Live show μας στο κοινό. Είναι πολύ όμορφο να έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς όλα αυτά τα μέρη και να παίζεις την μουσική σου συγχρόνως!Είναι πραγματικά μία ευλογία να μπορείς να το κάνεις αυτό. Τώρα είμαστε σπίτι και φορτίζουμε τις μπαταρίες μας για να μπορέσουμε να βγούμε πάλι εκεί έξω όσο πιο σύντομα γίνεται.


David, έχεις εμφανιστεί ζωντανά στην Ελλάδα στο παρελθόν με τους Ariel kill him, πως πέρασες στην Αθήνα? (Αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τις αποσκευές της μπάντας που δεν έφτασαν εγκαίρως στην Ελλάδα?)
Δεν είναι να εμπιστεύεσαι τις αεροπορικές εταιρίες πια!!(Γέλια), λατρεύω την ελληνική μυθολογία, οπότε ήταν τέλειο που μπόρεσα να δω την Αθήνα που έχει μία τόσο μεγάλη ιστορία και το να παίξω εκεί ήταν πολύ ωραίο. Οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλοί και ήρεμοι στην Ελλάδα γενικά. Θα το ήθελα πολύ κάποια στιγμή να έρθω και με τους Deer tracks.

Σκοπεύεις να επιστρέψεις με τους Deer tracks?
Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από την Σουηδία ώστε να μπεις απλά μέσα σε ένα αμάξι και να πας. Αλλά θα το θέλαμε πολύ να έρθουμε ως Deer tracks αν κάποιος μπορεί να μας κλείσει κάποια shows εκεί. Επισκεφτείτε το site μας http://www.myspace.com/thedeertracks για να πάρετε μία γεύση της μικρής μας «μαγείας» και πείτε μας τι γεύση σας άφησε!
Bless bless!
The robot@

Δεν υπάρχουν σχόλια: