Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Hal

Τις πιο πολλές φορές που μπαίνω να ανανεώσω το blog μου, έχω σκεφτεί ακριβώς τι θα γράψω και πως θα το γράψω. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα! Σκέφτομαι πως σε λίγο καιρό αρχίζει και η ψηφοφορία των bloggers για τα καλύτερα άλμπουμ όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 3 (αν δεν κάνω λάθος) χρόνια! Φέτος όμως η ψηφοφορία έχει κάτι το ξεχωριστό,δεν ψηφίζουμε απλά τα καλύτερα της χρονιάς, αλλά και της δεκαετίας συγχρόνως. Το μυαλλό μου βασανίζει μία περίεργη φαγούρα τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ποιά άλμπουμ θα ψηφίσω και την σειρά στην οποία θα τα βάλω!
Σίγουρα θα συμπεριληφθούν κάποια ελληνικά άλμπουμ αλλά σίγουρα στης δεκαετίας θα βάλω σε πολύ υψηλή θέση και τους HAL! Μία Ιρλανδέζικη μπάντα που αποτελείται από 2 αδέρφια και έναν φίλο τους.

Λίγα λόγια για τους HAL.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2003 από τα αδέρφια Dave και Paul Allen και τον Stephen O'Brien. Το 2004 κυκλοφόρησαν το single "Worry about the wind" το οποίο πήρε καλές κριτικές. Η πρώτη τους και μόνη μέχρι στιγμής Full length κυκλοφορία ήρθε ένα χρόνο μετά όταν κυκλοφόρησε το ομώνυμο τους άλμπουμ. Έπειτα από ένα 7" split single με τους magic numbers και μία περιοδεία, η μπάντα μπήκε στο studio για να ηχογραφήσουν το δεύτερο τους άλμπουμ το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει. Η τύχη τους αγνοέιται από τότε με την μπάντα να δίνει λίγα διάσπαρτα σημεία ζωής, όπως μία διασκευή στο "Mind games" του John Lennon το οποίο ηχογραφήθηκε για μία συλλογή που κυκλοφόρησε με το περιοδικό MOJO αλλά και ένα μήνυμα στο εγκαταλελειμένο πλέον profile τους στο myspace μέσω του οποίου λένε πως θα επιστρέψουν σύντομα!(Μάρτιος 2009)
Εμείς ελπίζουμε να επιστρέψουν σύντομα. Εξάλου είναι ακόμα αρκετά νέοι!
Οι HAL δεν καινοτομούν ιδιαίτερα, όμως θα σας κάνουν να μελαγχολήσετε, να νομίζετε πως πράσσινοι καλικάντζαροι και σκίουροι θα ξεπεταχτούν από το διπλανό δωμάτιο και θα σας ταξιδέψουν για λίγο πίσω στα 60's!
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο δίσκος τους κυκλοφόρησε από την Rough Trade σε παραγωγή Ian Stanley(Tears for fears) και Edwyn Collins!

Παρακάτω ένα "αφιέρωμα" στους Hal μέσω κάποιων βίντεο που βρήκα στο youtube:





3 σχόλια:

VKP είπε...

polu oraios diskos. to worry about the rain to eixa akousei se ena cd tou uncut kai epeita agorasa to diko tous cd, to proto moy sthn Agglia os foithths kai se timh 9 lires, fthino gia kainourgio cd.

The robot είπε...

nai stin aglia ayto einai to wraio,ta vriskeis ftina akoma kai ta kainouria!
egw vevaia tous anakalypsa me enan pio adoxo tropo...eixa dei ena video clip tous sto mad tis prwtes prwines wres pou vazei kai merika wraia!

strgzr είπε...

kai egw ap'to uncut tous anakalypsa
alla agorasa to cd se kanoniki timi(gamoto!)poly kalos diskos mou thymise ligo tin periptosi twn Webb Brothers..