Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Adam Green-Minor Love (New Album!)


Εκεί που νομίζεις πως έχεις καταλάβει που το πάει, βγάζει καινούριο δίσκο και φέρνει τα πάνω κάτω... Ο λόγος για τον Adam Green, του οποίου ο έκτος δίσκος με τίτλο “Minor Love” κυκλοφόρησε χθες στην Ευρώπη. (Αν δεν τον έχει αγοράσει κάποιος στις 8/1 πριν τις 18:00,αυτό με κάνει τον πρώτο στην Ελλάδα που αγόρασε το Minor Love hurray!)
Όταν ξεκίνησα να ακούω Moldy Peaches (των οποίων ήταν ιδρυτικό μέλος) και τους προσωπικούς του δίσκους, μου φαινόταν περίεργο να ακούω τραγούδια που μιλάνε για το ποιος έχει το κρακ (Who’s got the crack), την Carolina που το στήθος της είχε γεύση πρωινού (Carolina) αλλά και για τη αγάπη που τρέφει στα ναρκωτικά (Drugs). Τώρα πια βέβαια μου φάνετε περίεργο να ακούω τον Adam Green να τραγουδάει πιο προσωπικά και σοβαρά κατά κάποιο τρόπο τραγούδια. Το minor love είναι ένας δίσκος που δείχνει μία διαφορετική πλευρά του συνήθως στιχουργικά σάτυρου τραγουδοποιού από την Νέα Υόρκη. Τραγούδια όπως το What Makes Him Act So Bad και το Breaking Locks με κάνουν να πιστεύω πως ότι και να κάνει μουσικά πετυχαίνει διάνα! Στον δίσκο κάποιος μπορεί να ακούσει το πόσο έντονα έχει επηρεαστεί ο Green από «κλασσικούς» τραγουδοποιούς όπως ο Lou Reed, ο Leonard Cohen ή ακόμα και ο Serge Gainsbourg. Επίσης σε αντίθεση με τα τελευταία του άλμπουμ, το Minor Love έχει μία πιο ελεύθερη παραγωγή που θυμίζει σε κάποια σημεία τις πρώτες του δουλειές. Σε γενικές γραμμές είναι ο καλύτερος του δίσκος χωρίς να μπορείς να βρεις όμως μέσα hitακια του τύπου Carolina, Morning After Midnight ή Jessica. Θα βρεις σίγουρα όμως ένα όμορφο σύνολο τραγουδιών που θα κάνει το cd αυτό να κολλήσει για κάποιο διάστημα στο cd player του αυτοκινήτου σου! Ααα ρε Adam Green έχεις στοιχειώσει τις λίστες μου!





Και για να καταλάβετε για τι άτομο μιλάμε, τσεκάρετε το blog Του το οποίο ανανεώνει ο ίδιος αρκετά συχνά (ειδικά όταν είναι σε περιοδεία):
http://thelakeroom.com/